Warto pamiętać, że Paryż w zasadzie wynalazł słówko restauracja, a od wielowiekowych restauracji do nowoczesnych, modnych restauracji, nadal jest w czołówce restauracji. Dlatego wybór jednego może być trudny wśród niespotykanych opcji, ale z drugiej strony jest to pocieszające, że jest tak wiele miejsc do jedzenia w Paryżu, które nie mogą Cię zawieść. David Fountain, jeden z najbardziej kreatywnych kucharzy w mieście, zdobył gwiazdkę Michelin w 2015 roku do jego kuchni o tej samej nazwie, która jest uważana za jedną z najlepszych restauracji w Paryżu. Jego fani przychodzą na jego unikalne leczenie warzyw i nieoczekiwane kombinacje smakowe, jak carpaccio z wołowiny z malinami lub węgorz z jabłkiem. Septime, prowadzony przez jednego z najlepszych szefów kuchni, uwielbianego przez miasto, Bertrand Grėbault, specjalizuje się w menu sezonowym, bardziej rustykalnym.
Dla Paryskiej klasyki i wyjątkowej wartości, idź do Relaise de l'Entrecote, gdzie steków nie ma menu, a kelnerka tylko pyta, czy chcesz, aby Twoje było krwiste, średnio lub dobrze zrobione.
Restauracje w Paryżu
Zobacz stronę autora: kondensator tlenu